Skip to main content

The Shades of Clouds

Category:

Hotel Bedroom & Suites Design Finalist

Design Practice:

The Wall Design Corporation

Project Title:

The Shades of Clouds

Project Location:

Zhejiang, China

Design Practice Location:

Taipei City, Taiwan


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

This B&B is located in a mountainous region in the southern Zhejian Province. Given the unique geological environment, the south-facing location is wreathed in clouds. The area is known for its amazing natural scenery with clouds constantly passing by. The building was protected which posed a challenge however the remodelled building preserves 80% of the original architectural features. The interior is based on the Balinese lifestyle, in which the white colour symbolises the clouds. Windows have been replaced by the new larger versions, through which guests can truly appreciate the great views. In addition to the vintage decor, the preserved original yellow soil walls and doors further emphasise the spirit of simplicity.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now