Skip to main content

The Peacock Room

Category:

Restaurant Design Finalist

Design Practice:

MQ Studio

Project Title:

The Peacock Room

Project Location:

Shanghai, China

Design Practice Location:

Shanghai, China


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

The Peacock Room Interior Design

Paying homage to the original Peacock Room located in a museum in Washington DC, USA, the Shanghai counterpart was designed by MQ studio and distills the key elements of the original, the shelves, the vases, the textures and the art and creates a dramatic spatial re-construction.  The drama is reinforced through an enfilade sequence of compressed and open linear spaces and accentuated through the use of a single table that runs the entire length of the room, terminated either end by the circular VIP table and the colour changing bar respectively.  The VIP room respectfully samples but simultaneously distorts the original James McNeill Whistler’s masterpiece – resplendent with leather ceilings painted with peacock motifs and shelves with hidden mirrors.  Vanity of the Peacock is played out in the bathroom too, where the mirror dims lights and triggers rotating orange peacock feathers after one spends too much time.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now