Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Fortress Villa

Category:

Residential Apartment Under £1M Finalist

Design Practice:

Li Yizhong & Associates

Project Title:

Fortress Villa

Project Location:

Chongqing, China

Design Practice Location:

Guangdong, China

Fortress Villa

To suit the personality of the owner, the structure of the space had to be free, open, smooth, and imposing. The building is on sloping land, with a difference of nearly one floor between the front and back: the entrance is low and the large garden is high up. The design included a sunken garden, which improved the ventilation and lighting at the back of the first floor and improved the quality of the space. On the second floor is the living room, dining room, kitchen, and a bedroom. This floor is benefits from an open and free layout closely connected to the outdoor garden, thus expanding the boundary of human activities and increasing the sense of freedom. The living room space is double height, which highlights the momentum of the space. The original beam cannot be removed because of the structure, so a bridge was designed to the third-storey balcony, increasing the level of space.

SBID Award Ceremony

SBID Awards 2021

Entries for the 2021 edition of the SBID International Design Awards are now closed.

Book a table