Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Battersea Power Station

Category:

Residential Apartment Over £1M Finalist

Design Practice:

Viva Lagoon and De Villiers Interior Design

Project Title:

Battersea Power Station

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

The apartment is one of the luxury apartments built in the iconic Battersea Park Power Station building. It boasts a spacious terrace with stunning views of the London skyline. The layout was carefully considered to maximise the use of the space and make it an extension of the interior with understated luxury furniture that is durable and comfortable.

The design utilised teak wood combined with natural materials like stone and bamboo, and textures of woven furniture, fabrics, and rugs to create an outdoor living space for the family to relax and entertain their guests. A rich colour pallet of deep green, raspberry and rust was used for the accessories and cushions. Sustainability was important when it came to the choice of products; for example, the teak of some of the furniture was reclaimed teak and the luxury outdoor rugs were made from recycled bottles.

SBID Award Ceremony

SBID Awards 2021

Entries for the 2021 edition of the SBID International Design Awards are now closed.

Book a table