Skip to main content

Terasu Funeral Home

Category:

Public Space Design Finalist

Design Practice:

ACCA

Project Title:

Terasu Funeral Home

Project Location:

Aomori, Japan

Design Practice Location:

Tokyo, Japan


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

The building Terasu is located in was originally a public bath.  There are several funeral halls in the Hachinohe area, but the brief was to create a distinctive facility with high-class design and hospitality. There are various styles of funeral halls in Japan, but Terasu is unique which includes a relative room that can accommodate up to 6 people.

The concept is “ESSENCE OF LIGHT”, and the basin and natural stones are arranged so that you can feel the quiet appearance, sunlight, and gentle breeze by the sequence of light. The art and materials placed in various places are also created with the image of the concept. In the main hall with a high sky, a symbolic form was created by the design of the crossed wooden lattice with the motif of a Japanese umbrella on the ceiling. The sunlight leaking from that form creates various fleeting forms, and you can feel the beautiful light that matches the movement of your line of sight.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now