Skip to main content

The Dubai EDITION

Category:

05. Hotel Public Space Design Finalist

Design Practice:

LW Design

Project Title:

The Dubai EDITION

Project Location:

Dubai, United Arab Emirates

Design Practice Location:

Dubai, United Arab Emirates


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

Expect the unexpected. The vast triple-height-space showcases a dynamic journey through various spatial volumes. Considered and intentional spaceplanning is critical to balance the geometry and guide the guest’s journey. Every transition creates an awe-inspiring moment; every turn has a unique vista making each visit more memorable than the previous. The breathtaking chandelier upon arrival immediately grounds the triple-height-volume, creating an intimate yet elevated lounge experience. EDITION hotels are known for their activated and buzzing lobbies that engage evolved travelers seeking the next new experience, a clear departure from the traditional lobby format.

As with every EDITION hotel, a central spiral staircase connects the lobby to other public spaces and dining destinations. The staircase is a unique design statement and an impressive structural achievement. The layered experience is consolidated with carefully planned lighting levels. Matching the EDITION’s vision about design, spaces never look ‘designed’ but feel appropriately comfortable, effortless, elegant & luxurious.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now