Skip to main content

The Newbury Boston

Category:

05. Hotel Public Space Design Finalist

Design Practice:

Jeffrey Beers International

Project Title:

The Newbury Boston

Project Location:

Massachusetts, United States of America

Design Practice Location:

New York, United States of America


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

In designing the property’s new entrance and public spaces, internationally recognized architect Jeffrey Beers (Founder and President of the interior architecture and design firm Jeffrey Beers International) sought to invoke the spirit of the building’s heritage by incorporating many historic details, including the original cobalt blue chandeliers from the Main Dining Room, into the meticulous redesign.

Above the rosewood check-in desk, an elegant chandelier casts a warm, welcoming glow highlighting rich material elements throughout the space including the Nero Dorato marble floors. Just off the lobby is a private library lounge with reserved seating for guests of the hotel, complete with a fireplace rediscovered in the renovation, and flexible seating arrangements comprised of oversized lounge chairs and sofas in an assortment of jewel-tone leathers and velvets, accompanied by dark wood tables meant to compliment the oak flooring, encourage informal socializing.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now