Skip to main content

Samsung KX

Category:

Retail Design Winner

Design Practice:

Portview, Brinkworth, KSS

Project Title:

Samsung KX

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

Belfast, United Kingdom


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

In September 2019, Portview completed a state-of-the-art brand experience space for tech giant, Samsung, in the heart of King’s Cross, London. Located within the ‘kissing point’ of the two curved rooftops (designed by Heatherwick Studio) in the Coal Drops Yard development, Samsung KX is a showcase that’s packed with cutting-edge innovations.

The new 20,000 sq ft space boasts a number of bespoke design features that are the first of their kind, including an architectural lighting frame embedded within the sales floor to create a curved, illuminated arc.

The showcase boasts ample natural light and stunning views overlooking the Coal Drops Yard with floor to ceiling glazing spanning the entire façade. Inside, the space is carefully detailed with premium finishes such as porcelain flooring, a custom engineered steel roof, solid oak furniture and aluminium mosaic tiles, to give it a distinct edge – reminiscent of a contemporary London loft.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now