Skip to main content

Ribble Valley Contemporary Residence

Category:

Residential House Over £1M Finalist

Design Practice:

Design by UBER

Project Title:

Ribble Valley Contemporary Residence

Project Location:

Lancashire, United Kingdom

Design Practice Location:

Cheshire, United Kingdom


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

Entrusted to develop a new-build family home to stand the test of time with elegance inspired by the Armani Hotels, Design by UBER set about a sleek look with intriguing step changes and hidden playful elements but overall thought to embrace all usable space for this young family with careful consideration and extreme detail.

Relaxation zones around an entertainment and bar space together with maximizing the views of the hills with seamless outdoor living and many bespoke elements. Details such as inlaid LED treads to a cantilevered stone-clad staircase. Louvered full height wall spies into the gym and a concentration of layered materials where veined stone meets faux leather and offset panels with underlighting create a calm sophistication. The technology is discrete but effortless in control and configuration from all lighting types to every sensory and security connection.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now