Skip to main content

BEEAH Headquarters

Category:

07. Office Design Over 2,000 SqM Winner

Design Practice:

Zaha Hadid Architects

Project Title:

BEEAH Headquarters

Project Location:

Sharjah, United Arab Emirates

Design Practice Location:

London , United Kingdom


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

Powered by its solar array and equipped with next-generation technologies for operations at LEED Platinum standards, the new headquarters will be the group’s management and administrative centre that sets a new benchmark for future workplaces.

Embedded within its context of Sharjah’s Al Sajaa desert, the design responds to its environment as a series of interconnecting ‘dunes’ orientated and shaped to optimize local climatic conditions.

Ensuring all internal spaces are provided with ample daylight and views while limiting the quantity of glazing exposed to the harsh sun, the headquarters’ two primary ‘dunes’ house the public and management departments together with the administrative zone that interconnect via a central courtyard that defines an oasis within the building.

BEEAH Headquarters has sustainability at its core with a high percentage of locally procured materials and is equipped with future-ready technologies to enable net-zero operations and minimal energy consumption.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now