Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Equinox Seaport

Category:

Healthcare & Wellness Design Finalist

Design Practice:

Elkus Manfredi Architects

Project Title:

Equinox Seaport

Project Location:

Massachusetts, United States

Design Practice Location:

Massachusetts, United States

Embracing Equinox’s luxury lifestyle brand, designers at Elkus Manfredi Architects reinterpreted select standards to introduce light and inspirational views at their newest location in the Boston area, Equinox Seaport. Designers resolved a significant challenge of the leased space – unifying two non-contiguous floors– by creating a monumental staircase leading from the ground floor retail and reception area directly to the members-only workout and gathering spaces on level three. Members climb to an upscale lounge and co-working area immediately adjacent to exercise areas beyond, reinforcing the brand’s holistic live/work/play lifestyle experience. Natural light streams deep into the interior through the floor-to-ceiling windows, an effect that designers amplified by painting ceilings and exposed ductwork white – a first for the high-performance wellness brand. Abundant daylight and harborfront views distinguish Equinox’s 35,000-square-foot fitness club in the heart of Boston’s booming Seaport District, while offering an on-brand fitness-as-lifestyle experience.

SBID Award Ceremony

SBID Awards 2021

Entries for the 2021 edition of the SBID International Design Awards are now closed.

Book a table