Skip to main content

Mindful Chef

Category:

03. Workplace Fit Out Project of the Year Finalist

Design Practice:

Thirdway

Project Title:

Mindful Chef

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom


All project descriptions are provided by SBID Awards entrants.

Award-winning Design and Build company, Thirdway, was appointed to design and deliver a new home for recipe box specialists, Mindful Chef – one which has community, collaboration, and cooking at the heart of it thanks to the alignment of two companies’ values and visions.

Mindful Chef’s new workplace had to be a place they could be proud of and would represent the company, and community, that they’ve grown to become. And as a B-Corp, focusing on wellbeing and sustainability was key. The exposed concrete architecture is complemented by a warm, neutral, Scandinavian-inspired backdrop. Against it, their brand colours boldly stand out and have been incorporated into furnishings and playful food icons in meeting rooms. The lighter tones – warm greys, soft greens, lilacs – create a calm and homely environment for the team. Of course, the beating heart of the office is their kitchen and adjacent breakout space. When it’s not being used to produce culinary magic, the fresh, bright and airy space offers prime hotdesking and social spots, where buzzing lunchtimes occur every day as the team is provided with healthy meals. It was important that their identity shone through and visitors to the office would be taken on a journey that tells Mindful Chef’s story throughout the entire space. From the recipe box wall to the stunning vertical farm by Square Mile Farms that’s taken what Mindful Chef stands for on a more immersive level, whilst promoting a sustainable farm-to-plate approach as the chefs make use of the ingredients after a harvest.

SBID Award Ceremony

Attend the Awards

Join the global celebration of interior design excellence!

Book Now